Flamenco & Sherry
Flamenco & Sherry

Dato: 21. juli & 22. juli 2017 kl. 18.00
Dørene åbnes kl. 17.45
Varighed: 1 time 30 minutter
Unummererede siddepladser

Flamenco & Sherry – et ældgammelt broderskab.
Sherrysmagning – de noble vine fra Jerez de la Frontera. Oplev for første gang i Danmark den prisvindende flamencolog og vinkender Jose Maria Castaño. Jose Maria Castaño er ophavsmand for at italesætte den særlige poesi og det magiske slægtsskab der eksisterer mellem sherryen og flamencokulturen. Et slægtskab der og som gør os i stand til at lytte til sherryen og smage på flamencoen.

Sherryen stammer fra området omkring Jerez de la Frontera i Sydspanien og regnes af andaluserne for at have både sjæl, hjerte og stemme. Her opleves og smages de i samspil med flamencoen. Flamenco består af en lang række palos – stilarter – fra den smertelige ’soleá eller ’seguria’ via den den rytmiske ’bulería’ til den festlige ’alegría’. Hver af disse stilarter, og mange flere, kan akkompagneres med en sherry: en Fino eller Manzanilla til ’alegría’, en ung Amontillado til en ’buleria’ eller en Oloroso til en ’Solea’ for eksempel. Hvis flamenco er livets udtryk, så er sherry – passionens udbrud!
Siden flamencoen opstod i Andalusien har sherry været kunstartens trofaste følgesvend. Sherry er flamencoens brændstof, der svaler sangerens svælg og letter kunstnerens smerte med dens magiske kvaliteter.

’Cante jondo’ – dyb sang der opstår i sjælens inderste matches perfekt med sherryens dybe kompleksitet. Ingen anden vin rummer sådan passion – sådan duende! Den kraft som alle føler, men som ingen filosof kan forklare.
Der findes en Sherry til alle følelser, til alle årstider og til alle stilarter. Oplev Andalusiens rige kultur gennem disse skatte.
Der medfølger en tapasanretning til sherrysmagningen, serveret og præsenteret af kok og skuespiller Thorbjørn Carl Hjalager.

Flamenco og sherry bringer os ind i selve sjælen af Andalusien. En sjæl fuld af magi og duende.

Medvirkende bl.a. :
Flamencolog JOSE MARIA CASTAÑO (ES), flamencodanser KIRSTINE HASTRUP (DK), kok og skuespiller Thorbjørn Carl Hjalager.

Ønsker man en totaloplevelse med fortællinger, sherry smagning, tapas og koncert anbefaler vi at man også køber billetter til Povl Dissing & Flamencolegenderne. Begge dage kl. 12.00 - 22.00. Helsingør Theater, Den Gamle By, Aarhus C.


Arrangør: Flamenco Teatret